Selectează o Pagină

Ce trebuie să știi despre renovarea apartamentului?

Oricât de frumos a fost la început, apartamentul tău are nevoie de o renovare serioasă. Primul lucru pe care trebuie să-l hotărăști este ce vrei să faci cu exactitate. Vrei doar o zugrăveală sau ai de gând să-ți reînnoiești toată casa?

În ambele cazuri, trebuie să iei în calcul materialul din care e construit apartamentul. Ține cont că betonul este greu de găurit, în caz că vrei să adaugi prize, să schimbi locul caloriferelor sau să adaugi corpuri de mobilier suspendat, ca să nu mai vorbim de zgomot și de necesitatea folosirii unor scule profesionale. Materialele moderne cum e betonul celular autoclavizat (BCA) ușurează și scurtează foarte mult aceste proiecte.

De la plan la realitate. Dar nu înainte de a-ți face bugetul. Fii realist, pune-te la curent cu prețurile materialelor de construcție și cere estimări de la alți meseriași. Apoi adaugă încă 10-15% pentru cheltuieli neprevăzute. Oricând se poate sparge o placă de faianță sau cineva poate rupe un robinet.

Odată ce ai văzut câți bani îți trebuie, mergi să cumperi materiale. Alege întotdeauna materiale de o calitate cât mai bună. Niciunde nu se aplică mai bine zicala “Cât dai atâta face” ca la materialele de construcție. Dacă nu știi ce să alegi, cere sfatul consultanților din magazin sau ia-i cu tine la cumpărături pe meșterii tăi.

Și acum la treabă. Mare atenție la ordinea de executare a lucrărilor. Dacă vrei să schimbi țevile din baie, fă-o până schimbi faianța. Nu schimba parchetul înainte de a zugrăvi. Și nu cumpăra noul aragaz cu șase ochi și două cuptoare până nu măsori dacă intră pe ușa bucătăriei.

Încearcă să-i supraveghezi cât mai atent pe muncitori. E plin Internetul de povești tragi-comice cu meseriași care au montat gresia cu fața în jos sau au folosit zece găleți de vopsea pentru a zugrăvi tavanul din debara.

Iar dacă totul merge bine, verifică foarte atent calitatea lucrărilor și nu ezita să ceri eventualele reparații sau finisări. Totul va merge mult mai ușor dacă nu ai aranjat mobila în toată casa.

Acestea fiind spuse, spor la renovare și mult succes!

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Căldură mare, monșer, pornim aerul condiționat?

Căldură mare, monșer, pornim aerul condiționat?

Ți-ai luat casă nouă. Ai renovat-o perfect, ai mobilat-o „ultimul răcnet”. Și totuși, începând cu prima zi de vară, îți dorești să fii oriunde altundeva, cât mai departe de cele 40 de grade Celsius din camera ta de zi. Soluția unică și ideală este montarea de aer...

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII