Selectează o Pagină

Cum îți influențează vacanța modul în care îți vei construi casa

Te-ai întrebat poate cât de mult îți afectează viața rutina. Și ai dreptate, poate să fie o problemă. Dar te-ai gândit vreodată cum te poate influența o vacanță? Un concediu e ca o poveste. O reții prin imagini și o trăiești prin forma ei colorată și surprinzătoate. Numai că unele povești se furișează ascuns în anticamera gândurilor de zi cu zi și mai ies la suprafață atunci când devin realitate. Cam cum este cu o clădire inedită care te inspiră în construcția casei de vis.

Când pășești relaxat cu picioarele goale prin nisipul zăpăcit de briza mării și te îndrepți către terasa placată cu scoici de lâgă apă. Când te răcorești la marginea unui gard de piatră înalt, dar prin care vezi larg apusul. Când te bălăngăni într-un hamac și realizezi că privirea ți-e fixă pe forma ciudată a balconului casei în care te-ai cazat. Sunt toate momente cheie ale poveștii pe care o trăiești de fiecare dată când pleci în vacanță la mare. Aceste puncte de reverie sunt esențiale și, cel mai probabil, te influențează în viziunea pe care o ai când îți vei alege casa ta.

Ieșind un pas din această stare de visare, merită menționate câteva aspecte de ordin practic. Orice ambient cu nivel ridicat de umezeală impune o anumită abordare încă de la faza de proiectare. Începe cu prospecția terenului, stabilirea unui nivel propice al fundației și continuă cu materialele folosite.

Lemnul, spre exemplu, este specific unei case de vacanță din povești, însă rezistența materialului la umezeală este destul de mică. Piatra este greu de manevrat, iar materialele clasice de tipul plăcilor de beton sunt depășite tehnic. Ideal este un material cât mai ușor, bun izolator fără însă să sigileze casa pe interior. Prin natura sa poroasă, dar și formula inovativă care stă la baza materialului, betonul celular autoclavizat este o soluție foarte bună.

Ar mai trebui spus că materialul de care ai nevoie pentru a construi o casă de vacanță trebuie să fie și ușor de manevrat pentru că exteriorul cere o formă inedită sau măcar un colorit viu, energic.

Să nu uităm totuși de vacanță. Un concediu plăcut nu înseamnă doar relaxare, ci și activitate de recunoaștere. De regulă, vei face plimbări prin localitatea în care stai. Cu mintea liberă de griji, vei admira casele frumoase și vei observa critic cele care îți par gândite altfel. Poate părea o activitate minoră, dar ai să rămâi surprins câte comparații vei face cu aceste imagini o perioadă lungă după ce te întorci acasă.

Concluzia este simplă: cunoaște cât mai multe stiluri diferite și încearcă să faci din sejurul tău la mare o experiență de neuitat. Pentru că amintirile care rămân s-ar putea chiar să devină realitate într-o formă prelucrată de viziunea ta personală, cândva, în viitor.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Căldură mare, monșer, pornim aerul condiționat?

Căldură mare, monșer, pornim aerul condiționat?

Ți-ai luat casă nouă. Ai renovat-o perfect, ai mobilat-o „ultimul răcnet”. Și totuși, începând cu prima zi de vară, îți dorești să fii oriunde altundeva, cât mai departe de cele 40 de grade Celsius din camera ta de zi. Soluția unică și ideală este montarea de aer...

Tapetul – soluția elegantă pentru casa ta

Tapetul – soluția elegantă pentru casa ta

Mobilă design. Corpuri de iluminat extravagante. Electrocasnice din filmele SF. Și totuși, pentru a avea un stil desăvârșit, casa ta are nevoie de tapet. Pro și contra tapet. Există mai multe tipuri de tapet, majoritatea lor oferind beneficii similare. Cel mai...

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII