Selectează o Pagină

Tu știi cum arată cele mai creative locuri de muncă din lume?

Imaginează-ți un spațiu deschis, de înălțimea și suprafața unei fabrici unde birourile sunt niște canapele comode, hamacele-s fotolii, iar de-a lungul uneia dintre laturi se află o roată Ferris pe care angajații chiar o folosec să se relaxeze. Sau: un tobogan pe care cobori de la etajul 1 la parter în loc să iei liftul, copaci plantați în podea, masă de ping pong în sala de ședințe sau leagăne lungi legate de grindă.

Sediul Epic Systems Corporation – o companie de software medical din Verona, Wisconsin, SUA – are un campus faimos pentru creativitatea cu care a fost decorat. De exemplu, una dintre încăperi arată exact ca metroul din New York. Sediul principal Adobe are un perete de escaladare pe care angajații îl folosesc pentru a scăpa de stres. Infosys are chiar o sală de bowling, iar Box a reinventat scaunul de birou așa încât ele sunt puse cu picioarele în sus și suspendate de tavan.

Sigur că există și birouri de-a dreptul bizare, cum ar fi al companiei de design și dezvoltare Invention Land care ia forma unei case în copac în jurul căreia este un lac artificial. Un pic mai departe se află celelalte birouri cazate într-o șalupă de pirați.

Dacă există un numitor comun în rândul birourilor nonconformiste el trebuie să fie accentul pus pe crearea unui ambient cât mai confortabil pentru angajați. Spațiile mari, deschise sunt completate de culori vii, birouri reinventate și spații de recreere. De ce? Pentru că un angajat integrat într-o comunitate, motivat și încurajat să fie creativ este un membru valoros, dăruit companiei și care ajută firma să crească.

Pe de o parte există problema spațiului, pe de altă parte apare un nou efect al evoluției tehnologice în forma joburilor prestate de acasă. O singură necunoscută rămâne în dezbatere și este legată de preț. Vor crește costurile proporțional cu așteptările angajaților?

Prețul clădirilor de birouri nu va crește dacă…

Materialele inovative de construcție precum betonul celular autoclavizat sunt tot mai populare în rândul dezvoltatorilor de spații de birouri, iar soluțiile de compartimentare incluse în planurile de proiectare fac posibilă reconfigurarea facilă a spațiilor. Respectând trendul actual, designul biroului de mâine va fi ușor de pus în aplicare și cu costuri similare ca orice alt spațiu clasic.

Mai mult decât atât, a urma principiul „sustenabil înseamnă economic”, sistemele moderne de folosire inteligentă a resurselor consumate de clădirile de birouri ajută la reducerea costurilor lunare. Pe termen lung asta înseamnă chiar un preț mai mic decât costul clădirilor vechi, gândite pe principii tehnologice depășite.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII