Selectează o Pagină

Când fiecare secundă contează, poate nu e rău să pierdem puțin timp

Odată cu venirea sezonului estival avem libertatea totală de a ne retrage în oaza noastră de confort și liniște și a plănui destinațiile de concediu de pe varanda casei. Ne lăsăm purtați de vise și descoperim plăcerea de a trece dincolo de agitația cotidiană, într-un spațiu care îndeamnă, prin excelență, la relaxare.

Dar înainte de a ne așeza confortabili și a plănui noi trasee de concediu, ar trebui întâi să amenajăm veranda în stilul care ne caracterizează.

Ca la bunici

Dacă preferi o abordare mai rustică în care să surprinzi o atmosferă degajată, de vacanță continuă, atunci o verandă ca la țară poate fi alegerea ideală pentru tine. Cu câteva scaune din rachită, o masă simplă din lemn sau chiar niște buturgi transformate în taburete ad-hoc îți transformi veranda în refugiul tău în timpul unui sezon fierbinte. O umbrelă uriașă, poate un hamac agățat strategic lângă un bar improvizat din ratan și brusc, simți că ești transportat într-o altă lume ce are prea puțin de a face cu agitația cotidiană.

Relaxare industrială

Poate însă ești adeptul unui stil nonconformist care nu se regăsește într-o abordare tradițională pentru ce înseamnă veranda clasică. Atunci te poți îndrepta înspre combinații de fier forjat, tablă și materiale industriale care, datorită imaginației și creativității tale, se transformă în piese de mobilier și accesorii inedite. Astfel, un bloc motor ajunge o masă interesantă în jurul căreia se gustă poveștile cele mai interesante ale serii, iar scaunul vechii tale mașini, acum recondiționat, este fotoliul tău preferat din acest spațiu.

Confortul dus la rang de artă

Nu în ultimul rând, o verandă care să-ți poarte amprenta creativă se poate amenaja ușor cu ajutorul blocurilor de BCA. Deoarece se pretează la o manipulare extrem de ușoară și poate fi ușor șlefuit și tăiat chiar cu ajutorul unui fierestrău circular sau manual, îți poți construi un bar futurist în care să servești cele mai cool rețete de cocktail-uri.

Iar în timp cei părinții stau la o șuetă, cei mici, grație aceluiași material, se pot juca în voie într-un spațiu amenajat special pentru ei.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Instalația electrică – schimbare și upgradare

Instalația electrică – schimbare și upgradare

Cu programul Prima Casă în plină derulare stai și te întrebi dacă nu cumva ar fi util și un altul complementar care să se cheme generic „primul Amper”. În definitiv, orice electrician avizat ANRE o să-ți explice cum instalațiile electrice din blocurile vechi comuniste...

Cum să zugravești singur

Cum să zugravești singur

Ai achiziționat apartamentul pe care ți-l doreai sau îți dorești un upgrade la casa în care locuiești și vrei să dai un plus de culoare pentru că vrei să înveselești atmosfera. Ai pus ochii pe o mobilă nouă, dar parcă mai trebuie ceva... Așa că te decizi să zugravești...

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII