Selectează o Pagină

Casa de vacanță ideală e la mare

Când deschizi geamul, numai foșnetul valurilor sparte în scoicile aduse de prin adâncurile unei mări bătrâne mai poate concura cu strigătele de dor ale pescărușilor poposiți pe faleză. Sigur că ai vrea să fie înnorat, dar parcă nici nu te deranjează atât de tare ferestrele de 2 metri pătrați din dormitor. De fapt, nu te deranjează nici că e răcoare dis de dimineață, indiferent de cât de tare ard razele soarelui de iulie. Nici mirosul de sare bine echilibrat cu aromele colorate ale florilor proaspăt culese nu pare să-ți displacă.

Stop.

Încearcă să derulezi înainte de această reverie și adu-ți aminte de ce ești aici. Vrei să faci în sfârșit pasul spre casa de vacanță mult dorită. Ai un capital decent, dar nu vrei să irosești nici un leu pe artificii. Îți place aerul de munte, dar pasiunea de mic copil este pentru plajă. Între cele două opțiuni, prima este mult mai rentabilă – ți se spune – pentru că o casă la munte este o casă de vacanță tot anul.

Și totuși…

Cum ar fi dacă ți-ai petrece vacanțe scurte dar mai dese la mare? Ai putea profita de perioadele din extrasezon, când plaja este mai puțin aglomerată, muzica din difuzoare are un volum mai mic, iar soarele nu bate chiar așa de tare. Cura de aerosoli este benefică indiferent de lună, iar valurile nu se opresc niciodată. Poate nu ai 12 luni la dispoziție, dar 8-9 ar trebui să fie suficiente pentru a-ți consuma zilele de concediu și o bună parte din weekendurile prelungite.

O casă rezistentă.

Așadar, ai luat decizia corectă. Să înceapă – deci – construcția. Nu vrei o casă mare, pentru că te ferești de costuri de întreținere piperate. Vrei geamuri mari. Vrei pereți care să respire, adică pereți care să nu acumuleze umezeală – iar umezeală ai suficientă la mare. Lemnul se folosește frecvent, dar betonul celular autoclavizat este probabil soluția cu cel mai bun randament. Un material curat, inovativ, ușor, fiabil și – cel mai important – extrem de rezistent la… da, umezeală!

Avionașe.

Te-ai interesat un pic pe internet și ai descoperit tot felul de soluții tehnice care mai de care. Case pe roți, containere de vapor adaptate, case din lut, nisip și paie, case care se montează pe bucăți și așa mai departe. Esențial rămân materialele de bază folosite: o fundație bine izolată, niște pereți suficient de groși, ușori și care să păstreze confortul termic în interior dar lasă aerul să circule. Nu exagera cu elemente de design prea complicate și nici cu inserții de tâmplărie care să necesite intervenții dificile.

O casă, mai multe destinații.

Peste toate celelalte aspecte, mai ai un avantaj cu noua ta casă de vis: o poți folosi în mai multe scopuri. O dată, este o casă de vacanță doar a ta. Apoi, o poți include într-una din bazele de unități de cazare naționale sau internaționale, așa încât să-ți poți chiar amortiza o parte din investiție. Casa de vacanță de la mare poate să-ți fie chiar și un birou alternativ în care să lucrezi pe cont propriu o perioadă. Toate astea, desigur, se aplică dacă nu cumva vrei să fii cel mai popular prieten din grup și să cedezi câteva săptămâni de cazare din an pentru cei dragi.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

BCA- o soluție modernă pentru o casă eficientă energetic

BCA- o soluție modernă pentru o casă eficientă energetic

Când construiești, o faci cu gândul la următoatele decenii și la bunăstarea familiei tale, pe termen lung. Pe lângă rezistența și siguranța construcției, dimensiunea de eficiență capătă din ce în ce mai multă importanță, într-o lume în care resursele naturale sunt din...

Alege BCA pentru o casă rezistentă la cutremure

Alege BCA pentru o casă rezistentă la cutremure

În construcții e ca în sănătate: experții spun că este mai bine să previi, decât să tratezi. Deoarece România este o zonă cu o activitate seismică demnă de luat în seamă, cutremurele sunt un subiect de discuție atunci când construim sau consolidăm o casă. Legi și...

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII